Taula de continguts:

Alarma d'incendi: 4 passos
Alarma d'incendi: 4 passos

Vídeo: Alarma d'incendi: 4 passos

Vídeo: Alarma d'incendi: 4 passos
Vídeo: instalação e teste alarme de incêndio tecnohold em Joinville (SC) 2024, Juliol
Anonim
Alarma d'incendis
Alarma d'incendis

Am ales aquest tema deorece mi se pare un sistem util in casa oricarei persones, care te can feri, in certes ocasions, de certes problemes. Am gandit this project ca fiind un sistem robust, relativ compact, si portabil.

Ca si vista de ansamblu, el fons creat are 3 functionalitati:

- In cazul in care everything this in regula, pe ecranul lcd this afisat un message currunzator situatiei

- In cazul in care senzorul de gaz sau cel de infra-rosu determina niste valori crescute ale levelelor masurate, mercat va porni alarma si pantalla lcd va afisa un message de avertisment

- Tot in cazul unui possible incendiu, el fons va enviar un mail posesorului avertizandu-l ca aquest un possible incendiu

Pas 1: component

Component
Component

- Placuta Raspberry Pi 3B +

- Taula de pa

- Senzor de detectare gaz

- Senzor infra-rosu

- Convertidor AD / DA

- Zumbador

- Ecran LCD

- Fire de connexió

Pas 2: Realització del Programa

Realització Programului
Realització Programului
Realització Programului
Realització Programului

Per a començar, importar llibres necessaris per a modular si inicialitzar pinys necessaris per a iesiri, respectivament intrari. Apoi, citim constant valorile masurate de senzori, amb ajuda d'un loop, si comparam valorile standard cu eventuale cresterineexplicate ale valorilor masurarate de senzori. Si tot està en regula si no apareix diferent de la massa sobre el nivell estàndard, llavors es va afegir a un missatge de „ok”, es poden realitzar cada 5 segons. Daca se depisteaza o depasire a pragului, quan buzzer-ul va porni timp de 3 secunde, la intervale de 3 secunde, se va afisa pe screen un message de avertizare si valorile masurate de senzori si utilizatorul va primi un email de avertisment. Urmatoarea comparare a valorilor, daca alarma a fost pornita, se va efectua dupa 30 de secunde.

Pas 3: Trimiterea Emal-ului

Trimiterea Emal-ului
Trimiterea Emal-ului

Per a enviar mail-ul, creo un correu de prova, de pe care se autentifica pi-ul, específicament mail-ul destinatarului si no està connectat al servidor de gmail, amb portul 587.

Pas 4: bacallà

Codul used this presentat in atasament.

Recomanat: